VERENIGING P.E.L. WEB FORUM

  Voor opmerkingen en discussie m.b.t. wonen, huren, huurtoeslag, huisjesmelkers, kamerbewoning, kraken, volkshuisvesting, woningzoekenden-problemen, uitkeringen (m.n. de bijstand en de bijzondere bijstand), re-integratiebureau's, regelingen voor minima, additionele werkgelegenheid zoals v.m. ID/WIW-banen, sociale activering en werken met behoud van uitkering, loondispensatie ed., lokale belastingen zoals de OZB, Afvalstoffenheffing, Waterschap ed, kwijtscheldingsbeleid gemeentelijke belastingen en andere PEL-onderwerpen.

VERENIGING P.E.L. WEB FORUM
Start a New Topic 
Author
Comment
Een wijk besluit

Wijkaanpak "Een wijk besluit" succesvol


Het in 1999 gestarte project "Een wijk besluit" is succesvol geweest. Dat blijkt uit een evaluatie van de Thorbecke academie. Het onderzoek bestond uit het houden van 200 enquêtes onder leden van de wijkpanels, gemeenteraad en stadsdeelteams.


De algemene doelstelling van het project "Een wijk besluit" was het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken van Leeuwarden. Dit door het vergroten van de betrokkenheid van de bewoners van de wijken bij de gang van zaken, meer rechtstreekse zeggenschap voor bewoners en het verkleinen van de afstand tussen het bestuur en de wijken/dorpen. Volgens het evaluatierapport is de leefbaarheid in de wijken inderdaad verbeterd. Voor meer informatie: lees verder.


Besluit: 9 april 2002





Dit bovenstaande artikel is geplaatst door de gemeente Leeuwarden.





Commentaar:


Ik geloof hier geen moer van! Wijkpanels zijn over het algemeen geen gekozen, en dus geen representatieve, vertegenwoordiging.


Deze evaluatie is product gericht! Hier gaat het dus niet om medezeggenschap van de individuele bewoner. De enquête is gehouden onder de producenten. De hele tekst van bovenstaande artikel is een brabbelzooitje. Hoe kan een bestuur nu afstand hebben met wijken/dorpen? Overigens was het de doelstelling om de politiek dichter bij de burger te krijgen.


De gemeente Leeuwarden maakt zich er goedkoop vanaf door de slager het eigen vlees te laten keuren! De hamvraag is hoe ik als burger nu mijn recht van inspraak kan krijgen in het wijkpanel? Meestal gaat het hier om wijkbesturen die voortkomen uit een Stichtingsvorm, en geen ruggespraak hebben met hun achterban.


Buurtburgemeesters die door de gemeente Leeuwarden gebruikt worden als representatieve groep voor de wijken/dorpen! Een duaal stelsel die het echte democratische gehalte voorbij schiet!