Return to Website
RUKI'NIN GENEL BAKERY, ARTIZAN EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMU
RUKI'NIN AMATORLERE PROLARA BAKERY, EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMUDUR.

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

ilk
  onceki
  CEVAP
  Home
sonraki  
en son  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 3)

Author Comment    
zeynep

degmesinyagliboya@hotmail.com

Dec 27, 07 - 2:59 PM
kurabiye

Türkiye'de kurabiye,kek,pastaban için hangi marka unları kullanabiliriz?
Şimdiden teşekkürler...
meraklı melahat

handeyaz@hotmail.com

Dec 30th, 2007 - 3:23 PM
Re: kurabiye

Sinangil yeni bir kekun çıkarmış, fakat zannedersem içinde kabartma tozu da var. Bazı markaların DR. Oetker gibi, içine şeker katılmamış sadece kabartıcılar eklenmiş unları var. Muhakkak güzel sonuç veriyordur ama şahsen ben kek ve kurabiye için Çorum unu kullanıyorum.Farklı markalar adı altında Çorum unu var - yani Çorum unu mara değil. Ne yazık ki her markette yok. Migros, Tansaş gibi yerlerde yok. Benim oturduğum semtte Özkuruşlar diye bir market var orada satılıyor. Kekunlarına bir sürü para vermektense Çorum unu kullanmak daha mantıklı, zira fiyatı uygun.
ruki

Dec 31st, 2007 - 2:23 PM
Re: kurabiye

TURKIYE'DE CAGDAS UN STANDARTLARI, CESITLERI, KLASIFIKASYONLARI OLMADIGI ICIN sizlere sunulan unlar hersey yapilir diye sunulan ilkel unlardir-ve hangi urunde nasil netice alinacagi asla belli olmayan unlardir ne yazik ki.
Unlarla ilgili bu forumdaki yazilarimi ve her dosyadaki un aciklamalarimi okuyun.
Turkiye ya kendisine un uretiminde ceki duzen vermek zorundadir veya piyasaya yabanci kaliteli, her sinifdan undan girmek zorundadir bu gidisle.
Hatta madem ki eldeki bu cok cok kotu unlarin yapildigi tahil-bugday uretimi bile cok dusmus Turkiye'de ve disardan un ithal edilmesi bile gundemde, o zaman ABD gibi unlarin cesitlerinin en cagdas ve bol, cok ve cok yuksek kaliteli oldugu bir ulke Turkiye'ye UNUN HER CESIDINI, HER CINSINI, HER MARKASINI SATABILIR.
Uzucu ama gerceklerle yuzlesmek zamanidir.ruki

ilk
  onceki
  CEVAP
  Home
sonraki  
en son  

Get your own FREE Forum today! 
Online Photo Albums   Cheap Domains   Free Guestbooks   Free Web Tools 
powered by Powered by Bravenet bravenet.com