Hey Webmasters! New Photo Album Service Launched - Check it out!
|
RUKI'NIN GENEL BAKERY, ARTIZAN EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMU
RUKI'NIN AMATORLERE PROLARA BAKERY, EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMUDUR.
|
|
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 3) |
| Author | Comment |
meraklımelahat
May 28, 07 - 10:02 AM |
ekşi maya üretimi
Sonunda hiç ticari maya kullanmadan kendim evde ekşi maya ürettim- sadece tam buğday unu ve su kullanarak ve 3.5-4 günde oldu. Cesaretlendirici tarifler için teşekkürler... İlk denediğim ekmekte sadece bu doğal mayadan kullandım- 1 cup ekşi mayaya 3 kap un koydum. Ekmek bayağı ekşimtırak oldu. Acaba mayanın miktarını düşürmeli miyim? Kendi ürettiğimiz ekşi mayayı kullanırken ekmeğe çok az ticari maya koymalı mıyız? Bu şekilde ürettiğimiz mayayı (ben kendiminkini buzdolabına kaldırdım) ne sıklıkta besleyeceğiz? Not: Evde doğal maya üretmek çok zevkli bir iş; ekmek yapımıyla ilgilenen herkese tavsiye ederim... |
ruki
Oct 17th, 2007 - 11:47 PM |
EKSI hamuru herkesin farkli eksilikte olur-siz azaltin.ticari maya da eklenebilir-bu deneme seyahatidir-korkmayin-mukayese edin neticelewri vesiz secin. beslemek ise, ne siklikta kullandiginizla ilgili bir konudur- ortalama 2-3 gunde beslenebilir;veya hergun de ok. RUKI
|
ruki
Oct 19th, 2007 - 1:40 PM |
2 metodu deneyin, mukayese edin; 1- daha az eksi hamur koyun elinizdekinde 2-eksi hamurunuzu/mayanizi daha sikca besleyin ve yine eskiden koydugunuz kadar koyun. RUKI
|
bravenet.com