Return to Website
RUKI'NIN GENEL BAKERY, ARTIZAN EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMU
RUKI'NIN AMATORLERE PROLARA BAKERY, EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMUDUR.

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

ilk
  onceki
  CEVAP
  Home
sonraki  
en son  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 2)

Author Comment    
meraklı melahat

handeyaz@hotmail.com

May 21, 07 - 5:48 PM
bakery'de kariyer

Sayın Ruki;

Web sitenizdeki birçok yerde bakery konusunda okullu olmanın öneminden bahsediyorsunuz. Ben bu konuyla hobi olarak ilgileniyorum diyemeyeceğim; çünkü ilgi ve merakım bunun kat ve kat üzerinde. Türkiye'deki okul durumu malum. 1 günlük ekmek yapımı kursları var. Ben nerdeyse 7 senedir evde ekmek yapıyorum. Artık ortaya doğru düzgün birşeyler çıkmaya başladıysa bunun tek sebebi sizin yazdıklarınız...

Uzun lafın kısası ben bu konuda profesyonel olmak istiyorum. ABD'da, Avrupa'da çok güzel okullar var ama ben böyle bir eğitimi karşılayamam. Ekmek üretimi yapan fırınlarda staj yapmak işe yarar mı?

Aslında sizin Türkiye'de fırınlarda yapmış olduğunuz gözlemlerinizi okuyunca iyice karamsar oluyorum; çünkü bu işi layıkıyla yapan neresidir, inanın bilemiyorum...

Teşekkürler...
RUKI

May 22nd, 2007 - 12:10 AM
Re: bakery'de kariyer

Sizi once tebrik ediyorum cunku evet ben bilgi paylasiyorum ama herkesin alma, algilama, ogrenme, uygulama ve basarili olmak oranlari-yuzdeleri tabii inanilmaz cok farkli. Boyle iyi bir kaynak+iyi cok istekli ogrenmek isteyen kisiler bir araya gelince cok seyler basarabiliriz birlikte-iste ornek sizsiniz! Evet ne yazik ki pro egitim -cagdas dunyadaki anlamda hala bizde yok, uzun zamand a olmayacak herhalde-var olanlar da basit hobi kurslarindan, para kazanma-kazandirma kurslarindan oteye gecmiyor bence de.

kORKMAYIN, BENIM SAYFALARIMDAN OGRENDIKLERINIZ BINLERCE DOLARA ESDEGER- BUNU OLDUKCA GERCEKCI ANLAMDA SOYLUYORUM, OGRENDIKLERINIZI, KENDINIZI HAFIFE ALMAYIN.YILMAYIN.

Evet once staj yapmak icin her firsati degerlendirin-am unutmayin onlar asla okullu degiller,ama yine de ekmege sekil vermek dahil, kurek tutmak, firin kullanmak vs firinda gunluk uretim akisini kendi gozlerinizle gorebilir-ogrenebilirisniz-alet edevati tanirsiniz vs.Kucuk ve mesela ekmegini, oteki urunlerini tadip cok begendiginiz mahalli esnafi-firinlari secin, Adan A Zye herseyi kendileri bastan sona yapan kucuk orta firinlarda, aile firinlarinda, kucucuk firinlarda cok sey ogrenirsiniz-seri ticari uretim yapan buyuk firinlar degil. Gunluk is akisini soyle boyle ogrenirseniz, tarifler de bende var zaten-ikisini birlestirmek de sizin akliniza size kalmis bir deneyim olacak sonra. SONRA KENDI ISYERINIZI ACARSANIZ BENCE HARIKA OLUR.

BURASI tURKIYE, "COK SEY BILIYORUM", "EN IYI BEN BILIYORUM" DIYENLER DAHI emin olun sizin ogrendikleriniz, uyguladiginiz, basardiginiz kadar da birseyler bilmiyor olabilirler cunku en zor sey bence, alayli olanlari cagdas sekilde yeni bastan egitebilmektir-hele de ulkemizde imkansiz gibi bu. Onun icin tek umudum en az lise mezunu olan tum genclik, caliskan ve emege saygiliolanlar, akilli yeni nesiller, herkes, sizlersiniz...

Yolunuz simdiden acik olsun.Ekmeklerinizde tuzum oldugunu dusunerek bende cok mutlu oluyorum.gercekten de yazilarim,tarfilerimle Turkiye'de binelrce kisi kucuk esnaf olmayi basarabilir- yuzlerce cesit farkli seyler uretip kendisi satabilir.Baskasina calismayin-kendi sevdiginiz tutukunuz olan seyi hem severek yapin, hemd e para kazanin.Turkiye'de artizan ekmekcilik, firincilik, cagdas anlamda bombos bir saha aslinda-binlerce kucuk esnaf sart bu sahada! Firincilik Turkiye'deki gibi sadece ekmek yapmak demek degildir- mayali kahvaltilik urunler, kekler, tartlar vs cesitler oyle fazla ki.
Kucaklarim.Korkmayin, baslamak,sevmek yolun yarisidir.RUKI

ilk
  onceki
  CEVAP
  Home
sonraki  
en son  

Get your FREE forum service! 
Web Calendars · Photo Center · Daily Cartoons · Traffic Exchange  powered by Powered by Bravenet bravenet.com