Hey Webmasters! New Photo Album Service Launched - Check it out!
|
RUKI'NIN GENEL BAKERY, ARTIZAN EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMU
RUKI'NIN AMATORLERE PROLARA BAKERY, EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMUDUR.
|
|
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 5) |
| Author | Comment |
gamze izgü
Jan 9, 07 - 3:53 PM |
teşekkür
Sevgili Ruki, Öncelikle karşılıksız olarak verdiğiniz tüm bilgiler ve emekleriniz için teşekkür ederim. Yaklaşık bir senedir sitenizde kaybolmuş durumdayım. bu kadar çok bilgi, öneri ve tavsiyeler arasında kısa zamanda hepsine hakim olmayı istiyorum. Çoğu tariflerinizin baskısını aldım. Resmen 15 sene sonra ders çalışıyorum. 'zevkle tabii...' mutfağımı zenginleştirip tariflerin başarılı olması için elimden geleni yapıyorum. bugün en sonunda kitchen aid mutfak makinama da kavuştum. amatör olarak yaptığım bakery ve patissery çalışmalarım sayenizde çok daha başarılı olmaya başladı. kendinize görev edindiğiniz hizmetler için tekrar sonsuz teşekkürler. sizi izlemeye devam edeceğim... Gamze İZGÜ İnş.Y.Müh. |
RUKI
Jan 10th, 2007 - 12:47 AM |
Size gonulden SONSUZ basarilar dilerim.BUNLAR SADECE BIR BASLANGIC... Sevgilerimle ruki |
gamze izgü
Apr 9th, 2007 - 8:06 AM |
Sevgili Ruki, Son zamanlarda şeker hamur kaplamalı ve modellemeli pasta çalışmalarım oldu.Fakat iki ve daha fazla katlı pastalarda nasıl çalışacağıma karar veremedim.katlı pastalarda, şeker hamuru kaplanmış 1. katın üzerine konan 2. kat, altındaki şeker hamurunu eritebilir mi? ve de, çok katlı pastalar özel standlara mı konuluyor? (katlar arasında ayak, plaka vs. birşeyler var mı?)Şeker hamuru katlı pasta çalışmasının nasıl yapılacağını açıklayabilirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürler. |
RUKI
Apr 11th, 2007 - 7:09 PM |
H**** eritmez. Pastalarin 2si de kucukse araya yapistirici gibi yaglikrema konabilir bir kasik gibi. Pastalar buyuk ve cok katli, hem de agirsa, mesela ikinci kattaki pastadan en alta gececek sekilde, sonra da ucuncu kattan ikinnci kata tamamen gececek sekilde vs pastanin ortasina yakin daire seklinde 5-6 adet sadece bu is icin satilan tahta yuvarlak ince cubuklar konur/sokulur dibine kadar- pastanin icine kaymasin diye=dowel denir (siz yoksa sis kebap vsde kullanilan tahta cubuklari deneyin).Kalite budur-oteki ayaklar vs bence biraz avam ve yavandir cirkindir zevksizdir diyorum ben sahsen, ama kullanilabilir. |
gamze izgü
Apr 12th, 2007 - 5:20 PM |
Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Ben de size yazdıktan sonra, bu konularla ilgili araştırma yaparken wilton'un sitesinde katlı pasta için kullanılan çubukları görmüştüm. Mutfaktaki tecrübelerinizden istediğimiz an faydalanmak gerçekten çok güzel. Kolaylıklar ve başarılar dilerim. |
bravenet.com