Return to Website
RUKI'NIN GENEL BAKERY, ARTIZAN EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMU
RUKI'NIN AMATORLERE PROLARA BAKERY, EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMUDUR.

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

ilk
  onceki
  CEVAP
  Home
sonraki  
en son  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 2)

Author Comment         This topic is sticky
güngör

Nov 18, 06 - 5:59 AM
tatlandırıcılı tarifler

merhaba sevgili ruki.dün izmir lokması tarifini denedim çok lezzetliydi.birkaç sene evvel Ayvalığın cunda adasına tatile gittim.bu harika tatil beldesinin en meşhur yyiyeceklerinden biriydi lokma tatlısı.burada yediğimiz lokmaların dışı kıtır kıtır içi çok çok az şerbetliydi.benim yaptıklarımında dışı kıtır oldu .yağdan çıkarır çıkarmaz şerbete atıp hemen almama rağmen şerbeti fazla çekti.bunun püf noktası varmıdır.tarifinizde 310 ml su yada süt demişsiniz ben yarısını su yarısını sütle yaptım.anneme gizli şeker tanısı kondu.arada sırada nefis köreltmesi için bu tür tatlıları tatlandırıcıyla nasıl yapabilirim.sevgilerle
RUKI

Dec 20th, 2006 - 3:52 PM
Re: tatlandırıcılı tarifler

PATE SU HAMURU ILE YAPILAN LOKMA TARIFIMI BULUN SAYFALARIMDA VE DENEYIN. AYRICA SURUBUNA BIR VEYA YARIM KAP MISIR SURUBU EKLEMEK DE AYNI NETICEYI VERECEK SIZE.

SEKER HASTASI OLUNCA AZI COGU YOK- BU TUR HAMURLU SURUPLU, BOL SEKERLI HERTURRLU TATLILARDAN TAMAMEN UZAK KALMAK GEREKIR; AMAC MUTFAGINIZDA DEVRIM YAPMAKDIR -BOSUNA TATLANDIRILARI BU AMACLA DEV MIKTARLARDA KULLANMAYA KALKMAYIN CUNKU ONUN DA BIRCOK ISTENMEYEN YAN ETKILERI VE ZARARLARI VARDIR.

BU TUR DIYABETIK TATLANDIRILARIN GERCEK AMACINA GORE AZ AZ TADIMLIK VE BASIT SEYLER ICIN, CAY, KAHVE, BELKI MEYVE SALATASI VS GIBI KULLANILMALIDIR- AYNEN BIRE BIR SEKER GIBI UN HELVALARI, TATLILAR, TATLILARIN HERTURLUSUNU YAPILSIN DIYE TONLA EVLERDE TARIFLERDE KULLANILMASI SAGLIGINIZA ASIRI HERYIRLU AYKIRIDIR- BENDEN SOYLEMESI.

HEMEN HER DIYABETLI EVDE BEN DE BOYLE BIR EGILIM GORDUM VE COK UZULDUM-LUTFEN VAZGECIN BU TATLANDIRILARI BU SEKILDE YANLIS VE AMACINA COK AYKIRI KULLANMAKDAN-COK ZARAR GOREBILIRLER.ARASTIRIN, SORUN, OGRENIN, SAKININ.TATLANDIRILARI AZ KULLANMAYI, AMA ASLINDA TABII VE SAGLIKLI, DUZGUN VE CAGDAS BESLENMEYI OGRENMELIDIRLER. SAGLIKLI BESLENMELERDE BU TURK TATLILARINA PEK YER YOKTUR;-))))

RUKI SEVGILER

ilk
  onceki
  CEVAP
  Home
sonraki  
en son  

Get your FREE forum service! 
Traffic Exchange · Email Forms · Guest Maps · Affiliate Programs  powered by Powered by Bravenet bravenet.com