Hey Webmasters! New Photo Album Service Launched - Check it out!
|
RUKI'NIN GENEL BAKERY, ARTIZAN EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMU
RUKI'NIN AMATORLERE PROLARA BAKERY, EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMUDUR.
|
|
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 7) |
| Author | Comment
This topic is sticky
|
güngör
Oct 9, 06 - 10:44 AM |
vanilya çubukları
sevgili ruki bu vanilya ekstresiyle başımız dertte gerçekten.aktarın birinde gerçek saf toz halinde vanilya buldum kullanmaya başladım.birkaç gün önce de vanilya çubukları(vanilya ağacının tohumuymuş)buldum.2 çubuğu bir deney tüpünün içinde satıyorlar.20 lira verip aldım.fakat nasıl kullanılacağını satıcı bile bilmediğini söyledi.kendim evde bu vanilya çubuklarından ekstresini yapabilirmiyim.hazır satılanların tadını yakalamak mümkün mü?poğaça konusundaki bilgi içinde ayrıca teşekkür ederim. |
güngör
Oct 10th, 2006 - 1:11 PM |
keklerde ve kurabiyelerde kullanılan vanilya ürünün tadını müthiş lezzetlendiriyor.asıl sormak istediğim vanilya ekstresi nasıl yapılır değildi.yazdığımı tekrar okuyunca yanlışlığı fark ettim.zaten EVDE VANILYA EKSTRESI tarifi vermiştiniz bu tarifi deneyeceğim.benim asıl merak ettiğim bu çubukları olduğu gibi kullanabiliyormuyuz.kullanmak istersek de robotta çekmemiz mi gerektiği. |
RUKI
Oct 11th, 2006 - 1:43 AM |
Yine de sizin mesajinizi okuyanlara da kolaylik olsun-cevabi sasagida-evet evde kendiniz yapin dosyasina koymustum bu tarifler;-))) EVDE VANILYA EKSTRESI · 1-2-3 adet hakiki vanilya cubugu · 1 kap,yani 250 ml 80 veya 100 derecelik kaliteli vodka Ikisini bir kavanoza koyun ve en az 1 hafta bekletin.Ekstreyi kullanin;bitince ustune yine tekrar tekrar vodka koyun;hatta erise dahi,sonunda vanilya cubugunu birer santime kiyin ve ustune yine vodka koyun.Her gun , 15-20 gun sallayin. http://www.vanilla.com/html/facts.html http://www.vanilla.com/html/facts-fastfacts.html resimlerine bakin;vanilyayi taniyalim VANILYALI EKSTRE-2-3 adet hakiki vanilya cubugunu boyunca yarin ikiye ve birer santimlik gibi dograyin; kavanoza koyun kucuk ve ustune 125 ml=1/2 kap brendi+60 ml=11/4 kap su koyun-karistirin.En az 15 gun dinlensin. http://www.vanilla.com/html/facts-fastfacts.html resimlerine bakin
|
RUKI
Oct 11th, 2006 - 1:51 AM |
Hangi tarife ve ne kadar kullanilacagina baglidir bu-bazen 1/2 si , bazen teki kullanilir. Nasil kullanilacagina gelince- tahta plastik kesme tahtanizin ustune koyun,elinize kucuk bir keskin bicak alin kaliteli bir pairing knife veya meyve soyma bicagi gibi. ve Vanilya cubugunu tam kullanacaginizda, boydan boya ikiye yatin ve bicagin tersi ile yine 2 sini de boydan boya dikkatle kaziyin-bicagin ustune birikir vanilyanin ici-iste bunu tarifinize siyirin-koyun. Eger yarisini kullanacaksaniz, ortadan kesin, yarisina yine yukardaki islemi yapin, otekini kavanozda vs saklayin buzdolabinda. DURUN KABUKLARINI ATMAYIN -GERCEK VANILYA KABUKLARINI KURUTUN ODADA VE BIR-2 KAP GIBI SEKERLE ROBOTTA UN UFAK YAPIN.TARIFLERDE VEYA ISTEDIGINIZ GIBI KULLANIN. RUKI SIRRIDIR-(HICBIR YERDE BULAMAZSINIZ).RUKI |
tuba
Oct 18th, 2006 - 5:48 AM |
Güngör Hanım, Belki votka kullanmak istemezsiniz diye bir ek yapmak istedim. Kimyasal madde satan yerlerde (aktarlar bazı malzemelerini burdan temin ediyor, onlara sorabilirsiniz) hakiki vanilya satılıyor. Beyaz renkte ve çok keskin bir kokusu var. Ama tadı acı. Bu yüzden satın aldıklarımız 4/5 oranında şekerle karıştırılıyormuş. |
güngör
Oct 18th, 2006 - 1:33 PM |
ilginize çok teşekkür ederim tuba hanım.bahsettiğiniz saf vanilyayı arifoğlu adındaki baharatçıda bulmuştum.fakat eşim kısa süre önce bir yurtdışı seyahatinde dr.otkerin minicik tüplerde satılan vanilya sıvısından getirmişti.yaptığım tatlılarda ve keklerde kullandığımda çok güzel lezzetler elde ettim.özellikle sevgili rukinin yoğurtlu revani tatlısı tarifinin tadının efsane olduğunu söyleyebilirim.mutlaka sizde deneyin. aynı tadı buradaki şekerli vanilinlerde ve toz halindeki vanilyada yakalayamadım ne hikmetse.ki bu baharatçı oldukça kaliteli ürünler satar bilirsiniz.birkaç gün önce votkayı aldım ve tarifi yaptım.tek endişem mutlaka hergün evde çocuklara kek yada tatlı yaparım.kullanacağım bu ekstrenin çocuklara bir zararının olup olmayacağı.bu konuyu çocuklarımın doktoruyla en kısa zamanda görüşeceğim. sevgiyle kalın iyi bayramlar. |
RUKI
Oct 21st, 2006 - 4:00 PM |
HAKIKI VANILYA EKSTRELERINDE her zaman alkol vardir ama neticede kek vs de sadece 1 tatli kaisgi kullanilmaktadir ve kek vs gibi firinda pisen seyelrde alkol pisince ucmaktadir.Yani vanilya ektresi kullanilmasi gereken her tarifte gercek vanilya ekstrelerinde zaten alkol vardir % 35 gucte. Su anda elimde MCCORMICK PURE VANILLA EXTRACT 8 FL OZ 236 ML BUYUKCE BOY VALUE PRICED EKONOMIK SIZE VAR. icinde olanalr sirayla, suda vanilya extresi+% 35 gucte alkol, misir surubu. Yani bu kadarcik alkol ve pisince de alkolun buharlasacagi dusunuldugunde, cocuklar icin hicbir zaman tehlikeli degildir.TUM ABD de ve dunyada aynen bu sekilde kullanilmaktadir. Ama pismeyen bir tatliya vs 1-2-3 tatli kaisgi rom, icki konmasi ise cocuklara ve alkolu birakmak cabalarinda-tedavisinde olan bagimlilar icin asla uygun degildir. ruki
|
bravenet.com