Return to Website
RUKI'NIN GENEL BAKERY, ARTIZAN EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMU
RUKI'NIN AMATORLERE PROLARA BAKERY, EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMUDUR.

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

ilk
  onceki
  CEVAP
  Home
sonraki  
en son  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 11)

Author Comment             This topic is sticky
aysen

aysen.okcular@turkcell.com.tr

Jun 14, 06 - 7:46 AM
makarun kurabiyeleri

merhaba Ruki,
sizi 5 senedir internetten taniyorum, ama forum sayfanizi yeni kesfettim. ben pastaciliga cok cok merakliyim, amator olarak mutfagimda bircok sey deniyor ve cok mutlu oluyorum.
Burada Beyaz firin isimli pastanenin bize tanistirdigi MAkarun kurabiyeler ile bunu denemem lazim dedim. Yemedim icmedim aradim ve Metro gross markette badem ununa ulastim
sitenizde birden cok tarif var, benim istedigim lezzet ustu ince kabuk, ici hafif islak makarun kurabiye elde etmek. hatta pisince kurabiye altında etek gibi tirtiklari var..
ne olur bana cup olcusuyle bu istegime ulasmak icin yardim edin sizi cok seviyorum
aysen
RUKI

Jul 16th, 2006 - 3:58 PM
Re: makarun kurabiyeleri

Beyaz Firin sizlere MESHUR KLASIK FRANSIZ MAKARUN KURABIYELERINI YEDIRMEDEN DE ONCE, ben su sayfalarima bircok makarun kurabiyeleri tarifleri koymustum zaten internette 11 Eylul 2002 den beri http://www.ruki.org/kurabiye.htm .
Once bu muhtesem klasik Fransiz makarun kurabiyesi tariflerini deneyin adim adim ve hepinize afiyetler olsun.
Dikkat ve disiplin gerektirir. Okuldan mezun olup da, mezuniyette makarun tarifini hala basaramayani da ne yazik ki kendi gozlerimle de gordum!!!RUKI
RUKI

Jul 19th, 2006 - 6:47 PM

MESHUR FRANSIZ BADEMLI MAKARUN TARIFIDIR

1 1/2 yani birbucuk kap butun, kabuklari alinmis badem veya findik-kaynar suda bademin kabuklari soyulur ve kurutulur oda isisinda
2 kap pudra sekeri-ustunu duzleyin
4 iri yumurtanin aki-odada bekletin, oda isisina gelsin
bir cimdik krem tartar tozu---cream tartar--aktarlarda var
2 tatli kasigi gercek vanilya ekstresi sivisi
bir adet patisseri -pastaci sikma torbasi
bir adet 1.25 cm capli daire seklinde metal sikma ucu-duyu--torbanin ucuna takilacak

Firini 425F / 210 C isitin ve teli orta kata koyun.
2 adet firin duz tepsisini ust uste koyun ve en uste de parsomen kagidi yayin.Altlari yanmasin diye boyle sarttir 2 tepsiyi ust uste koymak.

Celik bicakli robota -Cuisinart- bademleri ve pudra sekerinin yarisini koyun ve iyice cekin kesik kesik-ta ki pudra gibi olana kadar 35 saniye gibi ve kalan pudra sekerini de ekleyin ve aynen cekin.

Balon cirpma teli takilmis Kitchenaidde, yumurta aklarini kopuk kopuk olana kadar cirpin+krem tartari ekle cirp-ta ki yumusacik kar tepecikleri olana kadar--balon ucu cikart ters cevir, ucu ibik gibi geri donerse iste tam kivamindadir kar tepecikleri.Simdi hizini arttir ve biraz daha cirp, ama basindan asla ayrilma. Simdi balon CIRPMA ucu alin elinize, havaya kaldirin, ucu ibik gibi havada dik durmalidir-artik hazir. (Bu noktada 1-2 damla kirmizi, yesil vs gida boyasi damlatilabilir ve plastik spatula ile katlanir-asla sart degil) Simdi ucu cok genis ve uzun sapli pro plastik spatula ile, badem ununun tamamini, 4 defada tek tek ekleyin, vanilyayi da koyun ve havasini hacmini indirmemek icin, plastik spatula ile katlayarak, dipten dalarak, uste cikarak, bu arada kabi elde cevirerek, KATLAYIN-BU ONEMLI BIR TEKNIKTIR-GORMENIZ SARTTIR ASLINDA.ONEMLI IPUCLARINDAN BIRISI DE BU NOKTADIR.

Simdi pastaci torbasina ucunu takin, icine 2/3 makarun hamurunu koyun ve once kagit alt 4 kosesine minicik sikin ki kagit firinda havaya kalkmasin ve de tepsiye,kagit ustune cok ama cok duzgun 1 YTL gibi ya da 3 cm capta veya buyuk istenirse 6 cm capta yuvarlaklar sikin ve aralarinda 3-4 cm mesafe birakin- kagida tersden esit daireler cizerek kendinize yardimci olabilirisniz; duzgun ve esit daireler sikmak tecrube ve zaman isidir-ilk defalarda asla basaramayabilirsiniz.

Onceden isitilmis firina koyun cift tepsiyi ve firin kapaginin arasina bir tahta kasik sapi sikistirin ki kapi hafifce aralik kalsin ve 12 dakika gibi ********** Simdi ustleri cok duzgun ve parlak olacaktir ve hafifce sutluce kahverengidir.Tepsiyi cikart, kagidi elle cekerek hemen bir masaya aktar ki sogusunlar.Bazen kagit altina cok az 50-100 ml soguk su dokulur ve tepsi egik tutulur lavaboya, fazlasi akar gider.Bu sayede elde edilen buhar,nem sayesinde, makarunlar kagittan kolayca ayrilirlar.Oylece kagit ustunde 5-7 dakika sogusunlar.

Birbirlerine yapistirmak icin araya incecik suzulmus recel vs bircok sey surulebilir-cok fazla alternatifler vardir makariunun rengine, neli olduguna gore. Birbirlerine yapistirilacak ikiz makarunlarin milimetrik olarak ayni olcude olmalari sarttir.

kAPAKLI BIR PLASTIK VEYA TENEKE KUTUDA HAVA ALMADAN SAKLAYIN. 2-3 GUN ODADA BEKLETILEBILIR;GERISINI DONDURUN.

Makarun kurbaiyeler orijinal Fransiz klasik kurabiyeleridir ve cagdas egitimli patisseri seflerinin ellerinde yapilan klasik cesitleri, klasik icleri yani ara kat malzemeleri vardir.CESITLERINI, TUM DETAYLARI INSALLAH ILERDE KITAPLARIMDA PAYLASACAGIM SIZLERLE.
Basarmaniz ve bu muhtesem tatlari herkeslerin tatmasi amaciyla sevgilerimle.BEN DE SIZLERI SEVIYORUM;-))))RUKI
aysen

Aug 21st, 2006 - 4:41 AM

merhaba Ruki, cevabınızı yeni okuyabildim, tam istedigim detayda yapmıs olduğunuz açıklamalar ve ipucları beni mutlu etti tek sorum var; bende badem tozu mevcut, bu durumda badem tozu-Pudra sekeri olculerini verebilirseniz sevinirim. Bildigim kadariyla bademin yagini almak icin toz bile olsa pudra sekeri ile karistirmak gerekiyor..
Karistirma kabindaki karisim (alttan uste ve cevirerek)bunu alice kanalinda segretmistim, yaparim inaniyorum.
Birde firin kapagi tum pisme suresince aralik degil mi?
tesekkurler
aysen
RUKI

Aug 23rd, 2006 - 6:31 PM
Re: makarun kurabiyeleri robotta cekilmis bademle veya badem unuyla da yapilir

Makarun tarifinde, badem unu da kullansaniz ayni tarifi kullanin.Pudra sekeri ve badem ununun yagli oldugu konusundaki yorumunuz YANLIS VE SADECE KENDI TAHMININIZ, BOYLE TAHMINLER YAPMAK OLDUKCA YANILTICIDIR-YANLISTIR.
BU TARIFTE ISTENEN TEKSTURU , BASARIYI SAGLAMAK ICIN SARTTIR PUDRA SEKERI!

NOT- BAZI INTERNETTEKI TURKCE SITELERDE ALINMIS-BOZULMUS, KARAKTERISTIKLERI % 100 BOZULMUS MAKARUN VS TARIFLERI GORUYORUM- KLASIK FRANSIZ VE BASARILI MAKARUNLAR ASLA KASIKLA KONARAK YAPILAMAZLAR-YAPILMAMALIDIRLAR- MUTLAKA PASTACI SIKMA TORBASI ILE SIKILIR MAKARUN KURABIYELERI.CAPLARI 2.5 CMDEN 6-7 CM E KADAR CIKABILIR.
MAKARUNLAR BOYANACAKSA, SADECE 1-2 DAMLA GIDA BOYASI ILE PASTEL RENKLER YARATILIR- CART FOSFORLU, HELE DE KOYU RENKLER DEGIL! RUKI
aysen

Aug 24th, 2006 - 2:20 AM

merhaba,
cevabinizdan anladigimi konfirmeniz için tekrar ediyorum; 1,5 cup badem unu ve 2 cup pudra sekeri ile tarifi aynen uygulayacagim?
Tarifi dogru algilayabilmem icin sordum kusura bakmayin.
tesekkurler
aysen
RUKI

Aug 27th, 2006 - 1:33 AM
Re: makarun kurabiyeleri-ONEMLIDIR ICINDE BADEM UNU OLMAYAN SEYE MAKARUN ASLA DENEMEZ

COK COK ONEMLI NOTUM---ICINDE BADEM UNU OLMAYAN KURABIYELERE ASLA MAKARUN DENEMEZ! ONUN ADI BASKA BIRSEYDIR. MAKARUN MALZEMESI VE YAPILISLARI ADIM ADIM VE HEPSI DE DUNYACA KLASIKTIR. BEN YAPTIM OLDU DEMEKLE MAKARUN YAPILAMAZ. RUKI
aysen

Aug 29th, 2006 - 4:36 PM

merhaba,
Benim tarif disina cikmak gibi bir dusuncem yoktu.. elimde badem unum da var, sadece sormak istedigim; tarifinizde bademden un elde ederek olcu vermissiniz yani badem olcusu mevcut. bende ise hazir badem unu var, bundan 1.5 cup mi kullanmaliyim, bunu sormustum.. bu kurabiyeyi basarmanin zor oldugunun bilincindeyim, sizi bu sebeple biraz mesgul ettim kusura bakmayin.
tesekkurler..

aysen
RUKI

Aug 29th, 2006 - 6:05 PM

Cevabim daha once de yazdigim gibi evet. Niye tekrar konfirme etmem gerektigini hic anlayamadim.

Badem unu kullanilmayan kurabiyelerle ilgili yazdiklarim sizinle ilgili degil- bu konu hakkinda onemli bir bilgilendirmedir.Basarilar dilerim,
aysen

Aug 31st, 2006 - 1:58 AM

sanirim stres yaptim baska soru yok..
ruki

Dec 18th, 2006 - 4:50 PM
Re: CUKULATALI makarun kurabiyeleri

Cukulatalisi istenirse- ¼ KAP ALKALIZE OLMAYAN YANI NONALKALIZED KALITELI BIR KAKAO EKLEYIN TARIFE;-)))))))))))

ilk
  onceki
  CEVAP
  Home
sonraki  
en son  

Get your FREE forum service! 
Today in History · Web Tools · E-Cards · Blog  powered by Powered by Bravenet bravenet.com