Return to Website
RUKI'NIN GENEL BAKERY, ARTIZAN EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMU
RUKI'NIN AMATORLERE PROLARA BAKERY, EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMUDUR.

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

ilk
  onceki
  CEVAP
  Home
sonraki  
en son  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 5)

Author Comment         This topic is sticky
inci turegun

turegun@cox.net

Apr 30, 06 - 11:32 PM
Yapay Tatlandiricilar hk.

Bu seferki sorum; yapay tatlandiricilar hakkinda. Seker yerine kullanilan, ABD'de piyasada cok fazla cesidi bulunan ve en populeri de Splenda olan toz seklindeki tatlandiricilar hk.ne dusunuyorsunuz?
Sutlu tatlilar veya kekler, tartlar yapimi sirasinda seker kadar basari saglayan; ayni zamanda diyabetiklere de ygun olan tatlandiricilar ne kadar basarili oluyor?
Splenda'nin brown sugar ile karisik olarak satilan baking icin hazirlanmis bir versiyonu da var.
Diyelim ki irmik helvasi yapiyoruz; bu tur bir tatlandirici kullanildigi zaman bunu ne zaman koymaliyiz? Bu tur tatlandiricilarin bazilari atese dayanikli degilmis.
En uygun yontem nedir?
RUKI

May 2nd, 2006 - 2:10 AM
Re: Yapay Tatlandiricilar hk.

Merhaba,
Sucralose=SPLENDA nin oteki adi. Splenda tatlandiricisinin cesitli sekilleri var- cogu mesela pudingi,sutlaci iyice pisirip ocaktan indirildikten sonra icine splenda seker yerine son anda karistiriliyor cunku ates ustunde tum ozelliklerini yitiriyor eger kaynatilirsa."Splenda Sugar Blend For Baking" denen cinsi ile de firinda kekler, mafinler vs pisirilebiliyor.Ama bu akliniza gelen her tatlida basarili olacaginiz anlamina gelmeyebilir.Hic kullanmadim, ilgi alanima hic girmedi simdiye kadar Splenda ve benzerleri ama bunlarin henuz bilinmeyen tehlikeleri, yillar sonra ortaya cikabilecek yan etkileri icin uyaran ve bilgi veren bircok kaynak da var hem kitaplarda hem de internette.

Dolayisi ile gercekten sizin gibi diyabetiklerin nefis korletmek icin sadece gerektigi kadar kullanmasi sart-abartmamak lazim bu suni tatlandiricilari herturlu herseyde kullanmayi nasil olsa sifir kalori veya diyabetiklere uygun diye.Biliyorsunuz kuru erik, kuru kayisi vs pureleri, elma puresi, meyve pureleri ile de mafinler, degisik kurabiyeler hazirlanabiliyor artik gunumuzde. Splenda tarifleri icin bakin www.splenda.com

Bir de FDA de arastirma yapin www.fda.gov da arastirma, inceleme de yapin- bircok guvenilir ve ciddi internet kaynaklarinda ciddi yan etkilerden , hala uzun vadede bilinmeyen yane tkielrden de bahsediliyor http://www.fda.gov/ohrms/dockets/dockets/02p0317/02P-0317_emc-000431.txt http://www.cfsan.fda.gov/~dms/fdsugar.html PIYASADA SPLENDA adiyla satilan "sucralose" sekerden 600 defa daha tatlidir ve 1998 de FDA Amerikan Yiyecek Gida Ilac Kurumu bu splendayi SADECE firinlarda pisen seylerde, alkolsuz iceceklerde, jikletlerde, dondurulmus tatlilarda, meyve sularinda ve jelatinlerde kullanilmasina musaade etti diyor. Vucut bunu gida olarak tanimadigi icin metabolize edemiyor, kalorisi yok ama uzun vadede yan etkileri var mi,nelerdir henuz bilinmediginden yakinan cok insan,kaynak da var. http://www.fda.gov/fdac/features/1999/699_sugar.html Bu arada her ne kadar dogal seker urunu diye pazarlaniyorsa da, internette, piyasada "labratuarlarda biraraya getirilmis sentetik kimyevidir;insan metabolizmasi bunu sindiremiyor diyorlar" http://www.mercola.com/2005/feb/2/splenda_marketing.htm ve bu doktorun adi google arastirmasindaki splenda hakkindaki aciklamada da geciyor ve onun icin,lisansli osteopatik beslenme doktoru deniyor;yani gorevi insanlarin iyi beslenerek saglikli olmalari ve SPLENDAYI SAGLIK ICIN CIDDI TEHLIKE OLARAK GORMEKTEDIR. http://www.collegian.psu.edu/archive/2005/01/01-18-05tdc/01-18-05dscihealth-04.asp "splenda probleme cozum degildir, sadece yara bandidir "diyor ve olasi tehlikelerden bahsediyor.Tehlikeleri http://www.wnho.net/splenda_chlorocarbon.htm ;YENI ZELANDA JOHNSON&JOHNSON U SUCLUYOR VE TUKETICILERIN "SPLENDANIN AYNI SEKER GIBI OLDUGU REKLAMLARI VE BILGILERI ILE YANILTILDIKLARINI" SOYLUYOR http://www.consumeraffairs.com/news04/2005/splenda_nz.html VE DE FDA onayina ragmen SPLENDA TEHLIKLERI HAKKINDA HALA COK CIDDI SUPHELER VARDIR-SIZ KENDI ADINIZA KENDI KARARINIZI VERIN AMA BILGILENIN http://answers.google.com/answers/threadview?id=704041 .ICTIGINIZ SEKERLI, BOYALI,GAZLI,RENKLI VS VS ICECEKLERDE DE BU TATLANDIRICILARIN OLDUGUNU BILIYOR MUYDUNUZ?
Ben karisyim bu tur tatlandiricilara ama diyabetikseniz, size doktorunuz verdiyse, tabii ki kullanacaksiniz AMA ABARTMADAN.

IRMIK HELVASI SORUNUZA GELINCE, HALA SPLENDA KULLANMAYI DUSUNUYORSANIZ, tarifteki irmik+yagi kavurun uzun uzun. Kavrulma islemi bitmeye yakinken, son 10 dakikada, hemen oteki tarafta suyu kaynatin, kaynayinca altini kapatin ve hemen icine splendayi atin, karistirin ve kizgin yagda kavrulmus sicak irmik icine kaynar kaynar dokun,karistirin iyice ve agzini kapatin-2 saat oylece birakin!(benim bayram tarifleri sayfamdaki http://www.ruki.org/bayramsabahi.htm RUKI’NIN BADEMLI IRMIKLI BAYRAM HELVASI 1 yapin ve siz seker yerine splendayla yapin surupla)
inci turegun

turegun@cox.net

Sep 8th, 2006 - 12:03 PM
Irmik Helva tarifinizi Splenda+brown sugar blend ile denedim! Harika!

Merhaba Ruki Hn,
Gecen gun sizin badmli irmik helvasi tarifinizi farina ve splenda+brown sugar blend ile denedim tam tarifinizdeki gibi. Kaynar su ile. Enfes oldu. Simdiye kadar yaptigim en guzel irmik helvasi idi. Ayni tarifi deneyen gorumcem de oyle soyluyor. "Herhalde kaynar su ile uygulandigi icin" dedi. Baska tariflerde surup kaynatilmiyor cunku. Ben seker miktarini kendime gore oldukca azalttim, ve sonuc enfes oldu. Tarif icin tesekkurler! Gorusmek uzere,
RUKI

Sep 8th, 2006 - 5:19 PM
Re: IRMIKLI OZEL RUKI HELVAM-BAYRAM TARIFLERINDEN

Tesekkurler Inci hanim, AFIYET OLSUN!Bu helvami ben de cok seviyorum!

Inanin tek ve de en onemli nedeni benim kulineri egitimli patisseri sefi olmamdan ve teknik bilgilerimi kendi tatlimiza da uygulamamdan kaynaklaniyor.

Iste bunun icin sadece tatlilarda, irmik helvasinda degil, CAGDAS LISE USTU KULINERI EGITIMLI -EN AZ 1-2 YIL- OLANLARin BIRCOKLARI, BAZILARI, MUTFAKLARDA GERCEK DEVRIMLER YAPABILIRLER; GELISMIS DUNYADA ZATEN YAPIYORLAR DA, SUREKLI YENIS EYLER YARATILIYOR RESTORANLARDA, SUPERMARKETLERDE, TUKETICIYE SUNULAN TUM GIDA MADDELERINDE- GELISMIS DUNYADAKI KULINERI DE ZATEN BUNUN USTUNE KURULMUS DURUMDA-EN BASTA DA AMERIKA .GUZEL TARAFI BUDUR CAGDAS GELISMIS DUNYADAKI EN AZ 1-2 YILLIK KULINERI EGITIMLERININ-INSANIN DUNYASI UFKU HERSEYI DEGISIYOR VE ALDIGI EGITIMLE+ TUM TEKNIKLERLE ELINI SURDUGU HERSEY DEGISIYOR, POZITIF OLUMLU GELISIYOR.Ama bu profosyonel cagdas kulineri egitimleri olmadan, oturdugumuz yerden, cok hevesli , istekli olsak da, iste ben su tarifte onemli bir degisiklik yaptim diyebilmek cok zor, imkansiz.

Deneyimlerinizi benimle de paylastiginiz icin cok tesekkurler. ABD de bazi dev kulineri-tarifler yazarlari, kitaplarina tariflerini koymadan once, bazen SADECE INTERNETTEN KENDISINE BASVURANLARDAN SECTIGI bir 50-100 kisilik bir test grubu olusturuyor onceki okuyucularindan; ve yazar kendisi her tarifi calistikca, hazirladikca, tek tek bu kisilere gonderiyor, onlar pisiriyorlar, ve herbiri kendi tecrubelerini, yorumlarini tek tek yazarla paylasiyorlar - bazen gerekli testler tekrarlaniyor-sonucta yazarin tarifler, ekmekler, vs kitabi ortaya cikiyor-deneyleri yapan grubun tek eglencesi ise, bu heyecan verici calismada yer almis ve her tarifi tek tek denemis olmak. SIZ IDEAL BIR ADAY OLURDUNUZ BOYLE BIR GRUP ICIN.

AMA ben boyle bir harika metodu denemeye kalksam-ki cok isterdim- daha benim kitabim cikmadan, tum tariflerim Turkiye'de her yerde cikardi-hatta kitaplar yazilirdi, herturlu yayinlanirdi. Bizdeki anlayis ve yaklasim cok degisik!;-((((((
Sevgilerimle kucaklarim. RUKI
RUKI

May 18th, 2007 - 1:35 AM
Re: Yapay Tatlandiricilar DIYABETIK SEKER SPLENDA ILE FIRINDA OCAKTA TATLILAR PISEBILIR

Diger tatlandirilarla ocakta, ateste, firinda mikrodlagada hicbir sey pisiremezsiniz, hic tatli yapamazsiniz cunku isidan tadi bozulur-yok olur!!!
SPLENDA GRANULE TOZ SEKER MUADILI DIYABETIK SEKERLE, MIKRODALGADA, COK DEGISIK ISILARDA HIC BOZULMAYAN, TADI DEGISMEYEN SPLENDA ILE FIRINDA, OCAKDA HER TURLU TATLILAR YAPABILIRSINIZ. SADECE HAP SEKLINDEKI CAY KAHVE ICIN OLANI DEGIL, HEM DE BU KEK BILE PISIRILEN, BIRCOK TATLIYI PISIRIP DIYABETIKLERE MUTHIS GEREKLI SPLENDA YI ITHAL EDECEK COK AKILLI BIR ISADAMI YOK MU TURKIYE'DE HALA????

SIMDIYE KADAR TUM TATLANDIRILAR , FIRINDA, OCAKTA PISEN SEYLERIN ICINDE TAT VERME OZELLIKLERINI KAYBEDIYORLARDI- BU NEDENLE DE KULLANIMLARI ZOR, VEYA IMKANSIZDI KEKLERDE, TATLILARDA. Amerika'da piserken de, firinda da kullanilabilen muhtesem SPLENDA tatlandirici var aynen seker gibi toz granule halde satilmaktadir; www.splenda.com BUNUNLA PISECEK KEKLER TATLILAR NEFIS KORELTMEK ICIN IDEAL OLUR TUM DIYABETIKLERE.

Splenda'nin toz seker gibi halinde olani SPLENDA® No Calorie Sweetener, Granular , yani tane tablet degil de, kilo seker gibi kutularda satilanini almaniz, bulmaniz gerekiyor; 1 kap seker deniyorsa tarifte, bu genelde 1/2 kap splenda demektir gibi. OZETLE SPLENDA MIKRODALGA DAHIL, CESITLI ISILARDA PISIRILEN HERSEYDE TAD VERICI OZELLIKLERINI KORUMAKTADIR. HATTA DONDURMA BILE YAPILIR EVDE SPLENDA ILE VE DERIN DONDURUCUDA PEKALA DONAR DA!!! BIRISI SPLENDA TOZ VE PAKETTEKI BU DIYABETIK SEKERI ITHAL ETSE, SIZLERE, TUM DIYABETIKLERE DE TARIFLER DE KOYABILIRIM ILERDE. RUKI

www.splenda.com

ilk
  onceki
  CEVAP
  Home
sonraki  
en son  

Get your own FREE Forum today! 
Cheap Domains   Free Web Tools   Web Calendars   Free Guestbooks 
powered by Powered by Bravenet bravenet.com