|
RUKI'NIN GENEL BAKERY, ARTIZAN EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMU
RUKI'NIN AMATORLERE PROLARA BAKERY, EKMEKLER, KLASIK PATISSERI FORUMUDUR.
|
|
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 10) |
| Author | Comment
This topic is sticky
|
RUKI
Apr 7, 06 - 5:39 PM |
BAKERY VE PATISSERI FORUMUNA HOS GELDINIZ
MERHABA, 1999 DAN BERI 6 SENEDIR BU GONULLU VE PROFOSYONEL TARIFLER SAYFALARIMDA BERABERIZ; BEN TARIFLER SAYFALARIMIN ADINI SANAL OKUL KOYDUM. BUGUNE KADAR BIRCOK INSAN KENDINI EGITTI, EVINDE, ISYERINDE BU TARIFLERDEN FAYDALANDI HATTA ISLER KURDULAR, YENI ISLER DUSUNDULER, HAYAL ETTILER, COGUNUZUN DAHA KARARLI VE NE ISTEDIGINI BILEN AMACLARI OLDU.OZETLE COK YOL ALDIK BIRLIKTE. AMACIM BU SAYFALARIMI A DAN Z YE OKUMUS, BIRCOK TARIFI DENEMIS, EPEY YOL KATETMIS VE KENDINI DAHA COK EGITMEK ISTEYENLERE,OZETLE PRO OLMAK ISTEYENLERE, HEP "KOLAY TARIF ARAMAYANLARA" BU FORUMDA YARDIM EDEBILMEKTIR. SIZ SORULARINIZLA BEN CEVAPLARIMLA COK DAHA GUZEL SEYLERI BIRLIKTE BASARABILIRIZ. BU HERSEYI BILDIGIM ANLAMINA GELMESIN- EGITIM OMUR BOYU SURER AMA NE BILIYORSAM SIZINLE PAYLASMAYA HAZIRIM. BILMIYORSAM ARASTIRIP PAYLASACAGIM. BU FORUM RASTGELE SOHBET ICIN YARATILMAMISTIR- GERCEK HAMUR, BAKERY VE PATISSERI CILGINLARI VE MUSTAKBEL PROFOSYONELLERI ICINDIR. SEVGILERIMLE. RUKI
|
inci turegun
Apr 8th, 2006 - 10:26 PM |
Merhaba, Ruki Hn. Ben Oklahoma City'den Inci Turegun. Gecen hafta sitenizi kefsettigimden beri saskinlik icindeyi. Sİmdiye kadar boyle ayrintili yemek sitesi gormemistim nette. Size takdirlerimi sunuyorum ve onunuzde sapkami cikartiyorum. Sitenizi kesfettigimden beri sitenizi ve icindekileri "calisiyorum". Inanin, cok yararli oldu benim icin ve ufkumu genisletti diyebilirim. Sitenizin guzelligi, ABD'de yasayanlari icin gerekli olan olculeri ve urunleri de tanitmaniz. Bu hosuma gitti diyebilirim. Simit tarifi ararken karsima ciktiniz. Ve ciddi ciddi simit yapmayi dusunuyorum simdi tariflerinizden birini deneyerek. Daha once yaptigimdan memnun kalmadim. Kuru maya hk.cok sey ogrendim. Ve anladim ki kuru mayayi yanlis kullanmisim. Bugun gecen gun aldigim bread mix'ini denedim ve basarili oldu. Ben mayali hamurdan cok korkardim, ama artik korkmayacagim. Sizin ekmek tariflerinizden de yararlanmayi dusunuyorum. Ama merakimi celbeden bir nokta var. Starter'larinizda (daha once hic duymamistim, cok ilgimi cekti) ve diger mayali hamur tariflerinizde (yalnizca sizinkilerde degil) hep seker kondugunu goruyorum. Sorabilir miyim, sekerin mayaya veya hamura yarari nedir? Mutlaka koymak gerekiyor mu? Koymasam sonuc ne olur? Bir de "shortening" nedir ve neden kullanilir? Son olarak da, mahlep yerine ABD'de kullanilabilecek bir sey var midir? Ben Tip 2 diyabetigim. Ailemde var seker hastaligi ve beni de 35 yasinda yakaladi. Ve seker miktarlarina dikkat etmeye calisiyorum hep. Cocuklugumdan beri evde yogurt yapmayi bilirim. Burda da deniyordum. Ama su "sutu parmak yakmayacak ilikliga getirmek"in aslinda kac derece oldugunu hic dusunmemistim ve bilmiyordum. Bugun ilk kez sizin sicaklik olculerinizle (185F-110F) denedim ve sonuc harika oldu. Tesekkurler. Ufkumu genislettiniz. Simdi sitenizden baska tarifler de deneyecegim, ama once su seker ile ilgili sorumu yanitlayabilirseniz cok sevinirim. Bir de sitenizin gorunumu ile ilgili bir yorumum olacak: Sayfalariniz cok genis ve tekrar dolu. Ama cok ayrintili olmasini sevdim ayrica. Ayrintici bir insan olmamdan oturu sanirim, bu hosuma gitti. Hic bir seyi atlamadan anlatmanizi sevdim. Sitenize bir search engine koymaniz, bizim icin daha yararli olurdu. Yani yogurt tarifini tesadufen gordum. Sayfalari sirayla taramaya devam ediyorum. Bakalim karsima daha neler cikacak? Bu arada kitaplariniz ne zaman ve nerde yayinlanacak? Sitenizde bir yerde kitaplarinizin da yolda oldugunu okudum galiba yanilmiyorsam. Foruma ilk yazanin ben olmama cok sasirdim bu arada. Neyse, bu ilk mesajimdi. Tekrar yazacagimi saniyorum. Sevgiler ve basarilar, INCI TUREGUN |
RUKI
Apr 11th, 2006 - 12:23 AM |
Merhaba, SEKERIN FAYDALARI VE NEDENELERI; EKMEKLERDE Maya isini gormeye hazirlanirken az miktarda sekeri cok sever.Ayrica ekmeklerde maya veya hamur icine konan 1-2-3 tatli kasigi vs az miktarda seker ekmek kabugundaki rengin muhtesemligine cok katkida bulunur. Urunun tazeligini korur. Acikcasi tarif ve profosyonel formullerdeki her malzemelerin, bir kimyasal bilesimi vardir ve hepsi bir arada, ancak gercek tarif ve formullerle, sizlerin en guzel urunleri elde etmenize yarar. Biliyorunuz ABD de BAKING ENGINEERS yani firinda pisirilen hamurlu gidalar muhendisleri de vardir.Yani bu isler cok buyuk ve genis konular aslinda.Bizlerin sadece gerektigi kadar bilmemiz sart.BAKING SCIENCE yani firinda unlu hamurlari pisirme bilimi de var! Siz ekmege simite seker koymayabilirsiniz-deneyin.Simdi elde edeceginiz urunu nasil etkileyecegini biliyorsunuz. Shortening CRISCO marka ve sari ve beyaz renkte satilir ve ozellikle de hamur isleri icin imal edilmistir ABD de- su damarlari bolca tikayan ve kalitesiz, dusuk kaliteli bakery urunlerinde, supermarketlerden her ne alirsaniz bolca kati yag yerine kullanilan bir cins sivi yagdan elde edilmis ama hidrojenlenmis, muthis damar tikayici, erime isisi yuksek, agizda farkli bir tad birakan, ama baking de , firin isi hamurlarda kullanildiginda agizda dagilan urunler elde edilmesine yarayan bir yag alternatifidir-sivilasmis sebze yaglarina hidrojen enjekte edilerek yapilir;tabii icinde daha baska katki maddeleri, bircok kimyeviler de var ve kullanmanizi asla tavsiye etmem. Nefis koreltmek icin yapacaginiz muhtesem hamurlu seyleri, erime noktasi daha dusuk ve degerli olan gercek tuzsuz kati yag yani UNSALTED BUTTER ile yapin ve gercek yag tadini lezzetini tercih edin derim.AMA DIKKAT DIYABETTE SIZIN YAGDAN DA UZAK DURMANIZ, COK COK AZ YAGLI BESLENMENIZ SART BILIYORUNUZ. Gecmis olsun;eger surekli ABD de iseniz, diyabetik beslenmenizi detayli olarak, gorsel ve anlatilarak, plastik ve porsiyon olculerinde yiyecekler kullanarak, aile doktorunuz araciligi ile, bir diyabet diyetisyeninden ogrenirseniz, ekmege konan 1-2 tatli kasigi seker degil, sizin aslinda neyi ne kadar nasil ne aralikta yediginiz, ve o gun artik neleri yememeniz gerektiginin dengesini cok daha fazla ogrenmek firsatiniz olur aslinda. Tanistigima cok sevindim;artik sayfalarimda sikca gorusecegiz demektir.Sevgilerimle kucaklarim RUKI PS;siz forumda ilk kisisiniz cunku bu forumu henuz 6 Nisan 2006 da yarattim
|
inci turegun
Apr 12th, 2006 - 7:07 PM |
Ruki Hn, Merhaba. Ben Oklahoma City'den Inci Turegun yine. Dun poaca ve bugun de en sonunda SIMIT tarifinizi (hem de sizin cavdar unlu starteriniz ile) denedim. Sonuc harika otesi oldu diyebilirim. Ne kadar guzel bir hamurmus o oyle. Ben hamurdan korkardim, ama korkmama gerek yokmus megerse. Bunu sayenizde anladim. Tekrar tesekkurler. Simidin tadi enfes oldu. Ist'a donmus gibi oldum. Simitlerimin gorunusu, tipki sizin simitleriniz gibi oldu. Adanali usta gibi degil de, sizin tekniginiz gibi denedim, yani butun mayalanma surelerini uygulayarak. Ama bir tepside ustaninki gibi bekletmeden denemek istiyorum. Sehrimizdeki Turkler arasinda bir simit yapabilme meraki var. Simdi ben sayenizde gogsumu gere gere simidimi onlara tattiracagim haftasonunda. :)) Cunku onlardan birinin yaptigi uydurma simitten cok daha guzel oldu benim simitlerim. :)) Yine "sayenizde" diye eklemek istiyorum. Simdi esimin tutkunu oldugu bagel yapabilmek icin sitenizde calismalarima baslayacagim. :)) Seker hastaligim henuz ilac kullanma asamasinda degil neyse ki. Doktorum ilac yazmadi bana. Sadece diyet ve egzersizle kontrol altinda tutuyorum. Miktarlarin cok onemli oldugunu anladim yillar icinde. Shortening hic kullanmadim, ve kullanmayi da dusunmuyorum. Sadece merakim kabarmisti bazi Amerikan tariflerinde rastlayinca. Oyle pasta-borek islerine merakli degilim fazla. Simit bir iddia ve ozlem konusu oldugu icin arastirmaya baslamistim. Yoksa mutfagimda her zaman oyle poaca-borek bulunmaz. Biz sebzeciyiz, daha cok sebze yeriz. Onceki postumda bir de mahlep sormustum. Bunu yarari nedir ve ABD'de mahlebin yerine ne kullanilabilir? Kandil simidi tarifinde gormustum bir baska sitede de ondan. Sizin bir kandil simidi tarifiniz var mi acaba? Kitaplariniz ne zaman geliyor? Baska sorularimda tekrar gorusmek uzere, INCI TUREGUN Oklahoma City |
inci turegun
Apr 13th, 2006 - 7:09 PM |
Ruki Hn, Merhaba yine. 2.simit denemem de basarili oldu. Bir ay sonra Turkiye'ye tatile gidiyoruz. Acaba bu sizin simitleri Turkiye'de tezgahustu akilli kucuk firinlarda da yapabilir miyiz? Ayrica Turkiye'de bu simit tarifinizin basarili olmasi icin ek bilmemiz gereken seyler var mi? |
inci turegun
Apr 13th, 2006 - 7:13 PM |
Merhaba Ruki Hn, 2.simit denemem de basarili oldu. Bir ay sonra Turkiye'ye tatile gidiyoruz. Acaba Turkiye'deki mutfaklarda kullanilan tezgahustu kucuk akilli firinlarda da sizin simit tarifiniz yapilabilir mi? Turkiye'de simit tarifinizin basarili olabilmesi icin dikkat etmemiz gereken seyler var mi acaba? |
inci turegun
Apr 13th, 2006 - 7:15 PM |
Beceremedim yeni topic acmayi. Nasil olacak bu, bir yardim lutfen |
profiterolsupangle
Aug 19th, 2006 - 4:35 PM |
un çeşitleri hakkında araştırma yapmaktayım ve bildiğiniz gibi hamurişinin çeşidine göre farklı unlar vardır. ekmeklik un ve özellikle böreklik un bulmakta zorlanıyorum. bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.
|
RUKI
Aug 19th, 2006 - 11:04 PM |
Nerede yasiyorsunuz? Turkiye'de iseniz, arama deneme yanilma metodlarina gore un arayislarinizi surdurmenizi tavsiye ederim. Simdilik Turkiye'de unlar gelismis ulkelerdeki gibi standartlara ve siniflara ayrilmamislar-hepsiyle hersey yapilir havasinda satmaya calisiyorlar unlarini hala ESKI USULDE. Bekliyoruz, umuyoruz, birgun biz de gelismis dunyadaki un cesitlerine, gercek kalitesine , standartlarina kavusacagiz diye. Bugdayin ABD ye gore vs, 2 misli pahali oldugu Turkiye'de belki de en akillisi, bu cesitli standartlardaki tum gerekli temel unlari aynen disardan mi ithal etmek acaba artik??? Eskiden biliyorsunuz urettigi gidalarla kendi kendine yeten Turkiye sarkilarini sevinrek soyluyorduk ama o gunler cooook geride kaldi. Simdi ithal etmek zamani-cunku uretemiyoruz, uretmiyoruz. RUKI |
profiterolsupangle
Aug 20th, 2006 - 4:10 AM |
SEvgili ruki hanım, Ben Türkiye'de yaşıyorum ve inanın, cevabınız karşısında çok şaşırdım, çünkü uzun zamandır ben de aynı şeyden şikâyetçiydim. Örneğin paketlerde özel amaçlı un adı altında un satılıyor ve üzerinde (sta börek baklava ve her türlü hamur işleriniz için)yazıyor oysa bu bence çok yanlış ve halkı bir kandırmaca bir yanlış yönlendirmeden ibarettir. Böreklik un farklıdır, ekmeklik un farklıdır, pasta kurabite unu farklıdır diye biliyorum ben! Gerçekten de deneme ile bazı bilgiler edindim. Bazı buğdayların unları çok zor açılıyor ve börekleri de hiç güzel olmuyor.Halen de araştırıyorum. Size çok teşekkür ederim, verdiğiniz kıymetli bilgiler için. Sevgiyle kalın........
|
bravenet.com